fbpx

Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Υγείας , αλλά και την οδηγία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, σαν μέτρο πρόληψης για την αντιμετώπιση εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού, απαγορεύονται οι αισθητικές πράξεις από οποιαδήποτε επιχείρηση. Τα κέντρα αισθητικής και οι χώροι που παρέχουν αισθητικές πράξεις και υπηρεσίες ομορφιάς ,  θα παραμείνουν κλειστά και για όλο τον Απρίλιο.

Τι γίνεται όμως με όσους ή όσες επένδυσαν χρήματα ξεκινώντας μία σειρά συνεδριών αποτρίχωσης με laser; Πόσο θα επηρεάσει το αποτέλεσμα αυτή η αποχή από τις συνεδρίες; Υπάρχει τρόπος να συντηρηθεί το όποιο αποτέλεσμα έχετε πετύχει ως τώρα; Από ποιους παράγοντες επηρεάζεται; Στη συνέχεια θα προσπαθήσουμε να δώσουμε απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα. Το μόνο που έχετε να κάνετε εσείς είναι υπομονή, και να θυμάστε, όσο περισσότερο ακολουθούμε τις οδηγίες του υπουργείου υγείας και των ειδικών, τόσο το συντομότερο θα επιστρέψουμε στην καθημερινότητα μας.

Για το διάστημα αυτό που «μένουμε σπίτι», αν βλέπετε πως περνούν οι μέρες από την ημερομηνία που είχατε προγραμματίσει την επόμενη κύρια συνεδρία σας και υπάρχουν τρίχες οι οποίες σας ενοχλούν ή μεγαλώνουν «επικίνδυνα» , ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης, που δεν θα επηρεάσει καθόλου το αποτέλεσμα του laser, είναι το τριμάρισμα. Το τριμάρισμα γίνεται με κουρευτικές μηχανές σώματος που μπορείτε εύκολα να προμηθευτείτε από ένα e-shop. Να φροντίσετε πάντα να είναι καθαρή και στεγνή η περιοχή την οποία θέλετε να τριμάρετε. Μετά από κάθε χρήση να αποστειρώνετε την κεφαλή της μηχανής , με κάποιο αντισηπτικό ή οινόπνευμα. Για μικρές περιοχές όπως το πρόσωπο, οι θηλές , η γραμμή κοιλιάς κ.α., είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε ένα ψαλιδάκι, ώστε να το κάνετε πιο στοχευμένα και χωρίς να πειράξετε το χνοώδες τρίχωμα.

Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εφαρμόσετε οποιοδήποτε τρόπο ριζικής αποτρίχωσης. Απαγορεύεται αυστηρά το κερί, η χαλάουα , οι συσκευές ριζικής αποτρίχωσης για το σπίτι, η κλωστή και το τσιμπιδάκι. Με όλους τους παραπάνω τρόπους η τρίχα ξεριζώνεται βίαια. Η πράξη αυτή έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία φλεγμονής, εσωτερικά στον θύλακα. Το σώμα μας έχει την ιδιότητα να «επισκευάζει» τις βλάβες τις οποίες προκαλούν εξωγενείς παράγοντες, με αποτέλεσμα να ξαναδημιουργήσει τον θύλακα και τα αναγεννητικά κύτταρα της τρίχας, ουσιαστικά ενδυναμώνοντάς τα. Γενικά δεν συνιστάται από τους ειδικούς να κάνετε αποτρίχωση με οποιαδήποτε μέθοδο από τις παραπάνω, αν και εφόσον έχετε ξεκινήσει την αποτρίχωση με laser, και φυσικά σκοπεύετε να συνεχίσετε.

Αν είχατε ξεκινήσει πρόσφατα και έχετε προλάβει να κάνετε μία ή δύο μόλις συνεδρίες, τότε μπορείτε να συνεχίσετε να ξυρίζεστε στις περιοχές αυτές. Το ξυράφι δεν θα επηρεάσει το όποιο αποτέλεσμα, κι αυτό γιατί είστε ακόμα στην αρχή, δεν θα έχετε πετύχει εξαιρετική αραίωση και οι θύλακες δεν θα έχουν προλάβει να αποδυναμωθούν σημαντικά. Μάλιστα αν το ξυράφι ήταν η κύρια ή η μοναδική μέθοδος που επιλέγατε μέχρι πρότινος, ίσως να είναι και απαραίτητο να το χρησιμοποίησετε. Προσπαθήστε βέβαια, να βάλετε ξυράφι όσο το δυνατόν λιγότερες φορές. Πάλι όμως , σε μικρές περιοχές και το πρόσωπο να προτιμήσετε το ψαλίδισμα και να αποφύγετε την χρήση ξυραφιού.
Οι αποτριχωτικές κρέμες προσφέρουν το ίδιο αποτέλεσμα με το ξυράφι, κάποιοι ειδικοί όμως δεν τις συνιστούν λόγω του ότι η δράση τους στηρίζεται σε χημικές ουσίες που «καίνε» την τρίχα και προτείνουν πιο φυσικές μεθόδους. Αν τις επιλέξετε ως λύση διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης τους, γενικά είναι ένας πολύ γρήγορος και εύκολος τρόπος αποτρίχωσης.

Καθόλη την διάρκεια που «μένουμε σπίτι», να κάνετε καθημερινή χρήση ενυδατικής κρέμας. Το σώμα σας και το δέρμα σας πρέπει να παραμείνει ενυδατωμένο, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σταματήσετε να το φροντίζετε. Κάθε 7 με 10 μέρες να κάνετε ένα πήλινγκ σώματος που βοηθάει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας. Το ενυδατωμένο δέρμα είναι πιο έτοιμο να δεχθεί οποιοδήποτε είδος αποτρίχωσης.

Όπως γνωρίζετε, οι κύριες συνεδρίες του laser αποτρίχωσης πραγματοποιούνται κάθε 40 μέρες περίπου. Πρακτικά μιλάμε για ένα διάστημα ώς και 1,5 μήνα. Το χρονικό διάστημα λοιπόν , που είμαστε σε καραντίνα ή που πιθανόν να χρειαστεί να μείνουμε παραπάνω στο σπίτι, δεν θα επηρεάσει το αποτέλεσμα που έχετε πετύχει ως τώρα, σε βαθμό που να σας ανησυχεί. Πιθανότατα να μην πραγματοποιηθούν μία ως τρεις προγραμματισμένες συνεδρίες στο διάστημα αυτό. Το μόνο που θα έχει χαθεί θα είναι χρόνος, θα ξεμπερδεύατε δηλαδή νωρίτερα με την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. Δεν θα πρέπει να νιώσετε πως ξεκινάτε πάλι από την αρχή, προσπαθήστε να τηρήσετε αυτά που πρέπει να κάνετε στο σπίτι, ακολουθώντας τις συμβουλές των ειδικών. Μόλις επανέλθει η καθημερινότητα μας στους κανονικούς τους ρυθμούς, μπορείτε να συνεχίσετε κανονικά, από εκεί που το αφήσατε.

Το άρθρο μας δημοσιεύθηκε στο omorfamystika.gr

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ