fbpx

Κάθε χρόνο, την περίοδο των Χριστουγεννιάτικων εορτών, εκτός από τα δώρα προς τα αγαπημένα μας πρόσωπα, θέλουμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω και για τον εαυτό μας.

Το βασικότερο όλων αυτών, είναι να βρούμε ευκαιρία να ανανεώσουμε την επιδερμίδα μας και να δώσουμε λάμψη στο πρόσωπό μας. Για να το πετύχουμε αυτό πέραν της καθημερινής χρήσης κοσμητικών προϊόντων, είναι απαραίτητο να λάβουμε και κάποια εξειδικευμένη περιποίηση ή θεραπεία από έναν επαγγελματία.

Θα πρέπει να επιλέξετε με τη βοήθεια της αισθητικού σας την καταλληλότερη θεραπεία για εσάς. Παρακάτω θα δούμε τις σημαντικότερες και πιο διαδεδομένες από αυτές.

Βαθύς καθαρισμός προσώπου
O βαθύς καθαρισμός προσώπου έχει ως σκοπό την απομάκρυνσή των ρύπων, του σμήγματος και των νεκρών κυττάρων από την επιδερμίδα. Είναι το Α και το Ω ενός υγιούς και καθαρού προσώπου.

Με τον καθαρισμό προσώπου θα πρέπει να ξεκινάτε προτού μπείτε στη διαδικασία να κάνετε οποιαδήποτε θεραπεία προσώπου. Η καθαρή επιδερμίδα θα βοηθήσει στο να εισχωρήσουν καλύτερα τα ενεργά συστατικά οποιουδήποτε καλλυντικού προϊόντος και θα του επιτραπεί να λειτουργήσει καλύτερα.

Σε κάθε περίπτωση, για να γίνει σωστά ο καθαρισμός απαιτείται η χρήση ατμού ώστε να ανοίξουν οι πόροι του δέρματος, κάτι που θα μας βοηθήσει στη διάνοιξη των φαγεσώρων (μαύρα στίγματα) και την αφαίρεση του εγκλωβισμένου σμήγματος.

Σκοπός του καθαρισμού είναι να βοηθήσει το πρόσωπο να αναπνεύσει και να ανανεωθεί. Αν η διαδικασία γίνει σωστά, δεν αφήνει σημάδια και κοκκινίλες- ο όποιος ερεθισμός θα πρέπει να φύγει σε λίγες ώρες μετά τον καθαρισμό.

Ενυδάτωση Προσώπου
Ένας γρήγορος και οικονομικός τρόπος για να δώσουμε άμεση ανανέωση και λάμψη στο πρόσωπό μας, είναι η ενυδάτωση.

Η ενυδάτωση της επιδερμίδας είναι μια πολύ βασική διαδικασία και μπορεί να συνδυαστεί με τις περισσότερες θεραπείες ή περιποιήσεις.

Η συχνότητα της θεραπείας, εξαρτάται από τον τύπο του δέρματος. Έχει σαν αποτέλεσμα να ενυδατώνει σε βάθος την επιδερμίδα και να επαναφέρει την ισορροπία, ειδικά σε αφυδατωμένα και τραχιά δέρματα, χαρίζοντας τους απαλότητα και λάμψη.

Υδροδερμοαπόξεση
Η υδροδερμοαπόξεση είναι η πλέον σύγχρονη μέθοδος καθαρισμού, απολέπισης και ενυδάτωσης της επιδερμίδας.

Δεν θα πρέπει όμως να θεωρηθεί ως υποκατάστατο του βαθέως καθαρισμού, καθώς δεν μπορεί να αφαιρέσει το εγκλωβισμένο στους πόρους του δέρματος σμήγμα (φαγέσωρες).

Ταυτόχρονα με τους αντιοξειδωτικούς (βιταμίνες, πεπτίδια κ.α.) παράγοντες που περιέχουν τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται κατά τη θεραπεία, διατηρεί τη σφριγηλότητα και η νεανικότητα της επιδερμίδας.

Με την τριπλή της δράση επιτυγχάνεται:

• Βαθιά ενυδάτωση

• Απολέπιση δέρματος με φυσικό τρόπο

• Αναζωογόνηση και λάμψη προσώπου

• Εξομάλυνση ρυτίδων και ατελειών

• Αφαίρεση μαύρων στιγμάτων χωρίς πιέσεις

• Βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος στην επιδερμίδα.

Μεσοθεραπεία με dermapen
Η μεσοθεραπεία με τη χρήση της συσκευής dermapen είναι μία εναλλακτική σύγχρονη, μη ενέσιμη μεσοθεραπεία, με παρόμοια δράση και όλα τα οφέλη της ενέσιμης, αλλά χωρίς να πονάτε.

Σκοπός της είναι να διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης από τους ινοβλάστες. Η εφαρμογή γίνεται με ειδικούς ορούς, των οποίων η απορροφητικότητα από την επιδερμίδα αυξάνεται με τη βοήθεια του dermapen.

Η συσκευή αυτή μοιάζει με στυλό και στην κεφαλή της υπάρχουν μικρές λεπτές βελόνες και με την οποία εφαρμόζουμε μικρούς νυγμούς στην επιδερμίδα.

Έχει εξαιρετικά και άμεσα αποτελέσματα, επαναφέροντας τη σφριγηλότητα και τη νεανικότητα της επιδερμίδας.

Ραδιοσυχνότητες RF
Οι ραδιοσυχνότητες (rf) παρότι είναι μία νέα σχετικά τεχνολογία, συγκαταλέγεται πλέον στις κλασικές θεραπείες για την αναζωογόνηση του προσώπου. Είναι μία μη επεμβατική μέθοδος με άμεσα αποτελέσματα και εξαιρετικά ασφαλής.

Η δράση τους στηρίζεται στην ελεγχόμενη θερμική βλάβη που προκαλούν στους ιστούς του δέρματος. Η διαδικασία αυτή διεγείρει τους ινοβλάστες και τα αναγεννητικά κύτταρα της επιδερμίδας.

Όπως είναι γνωστό, οι ινοβλάστες είναι υπεύθυνοι για την παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Δύο φυσικές πρωτεΐνες που δικαίως τους έχει δοθεί το προσωνύμιο «πρωτεΐνες της νεότητας».

Μετά τη θεραπεία με ραδιοσυχνότητες, οι διεγερμένοι ινοβλάστες ξεκινούν να παράγουν μεγαλύτερες ποσότητες κολλαγόνου και ελαστίνης. Η διαδικασία αυτή διαρκεί για αρκετές μέρες, έτσι με συχνή επανάληψη της θεραπείας μπορούμε να πετύχουμε

Δερμοαπόξεση με διαμάντι
Η δερμοαοπόξεση με διαμάντι είναι μία σύγχρονη μέθοδος απολέπισης, πιο ασφαλής από τα χημικά peeelings, ανώδυνη αλλά με εξίσου θεαματικά αποτελέσματα. Η απολέπιση επιτυγχάνεται μηχανικά με την κύλιση της διαμαντένιας κεφαλής πάνω στην επιδερμίδα, αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα της κερατίνης στοιβάδας και το πλεονάζον σμήγμα.

Εφαρμόζεται στο πρόσωπο, στο λαιμό, στα χέρια, στο ντεκολτέ, ακόμη και στο στήθος.

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα και φαίνονται από το πέρας της πρώτης κιόλας συνεδρίας. Το δέρμα μένει απαλό, καθαρό και λείο.

Βελτιώνονται δυσχρωμίες και άλλες ανομοιομορφίες στο δέρμα, οι διευρυμένοι πόροι, οι λεπτές ρυτίδες. Αποκαλύπτεται έτσι ένα πρόσωπο αναζωογονημένο και γεμάτο λάμψη.

Το άρθρο μας δημοσιεύθηκε στο iatronet.gr

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ